< Terug naar overzicht

Bedrijfswereld pleit voor betere academische kennis van het Engels

De bedrijfswereld pleit ervoor om het Engels te omarmen als volwaardige opleidingstaal aan onze universiteiten. Een betere kennis van het Engels op academisch niveau is noodzakelijk voor verdere economische groei.

“Het is hoog tijd om het talendebat te voeren”, poneert Pieter Timmermans, topman van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) in De Morgen. “Als we het nu niet doen, wanneer dan wel?” Hij vertolkt het heersende gevoel bij heel wat topondernemingen: we lopen achter wat de erkenning van Engels als universitaire taal betreft en daar lijden onze bedrijven onder.

Timmermans sluit zich daarmee aan bij Anne De Paepe, rector van de Universiteit Gent. Zij brak het afgelopen weekend een lans voor meer Engelstalige opleidingen aan de Vlaamse universiteiten.

De huidige Vlaamse regelgeving is volgens De Paepe en de ondernemers te streng. Slechts 6% van alle Vlaamse bacheloropleidingen mogen in het Engels gegeven worden en een opleiding wordt al als Engelstalig beschouwd als 18,33% van de vakken in die taal wordt gegeven. Nederland en Frankrijk gaan veel soepeler om met vreemde talen.

Bron: De Morgen

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen