< Terug naar overzicht

Bedrijfstraining is voor een op drie werknemers tijdverspilling

Voor een op drie personeelsleden was de laatste training die ze gevolgd hebben een welkome afwisseling in het werk, maar verder pure tijdverspilling. De meeste werknemers (60%) staan wel positief tegenover opleiding. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van het consultancybureau Hudson onder 1674 respondenten.

Van alle ondervraagden heeft net iets meer dan de helft het afgelopen jaar een opleiding gevolgd die het bedrijf aanbood of betaalde. Daarnaast moest 26% verplicht op cursus.

De belangrijkste reden om een bedrijfsopleiding te volgen is beter te kunnen functioneren en uiteindelijk hogerop te komen. Uit het onderzoek blijkt verder dat circa de helft van de ondervraagden bewust aan carrièreplanning doet, terwijl 42% wel ziet hoe het loopt en de kansen grijpt die zich voordoen. Vooral jongere werknemers (tussen 18 en 39 jaar) en personeelsleden met een laag salaris zetten bewuste loopbaanstappen en kiezen opleidingen en trainingen die daar bij passen. Helaas investeren bedrijven het opleidingsgeld liever in hoogopgeleide, goedverdienende medewerkers. Personen die meer dan 100.000 dollar verdienen, volgen gemiddeld twee keer zoveel opleidingen en trainingen als medewerkers die jaarlijks met minder dan 20.000 dollar moeten rondkomen.


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen