< Terug naar overzicht

Bedrijfsopleiding steeds meer praktijkgericht

De tijd van de klassikale bedrijfstrainingen is voorbij, zegt het orakel. Omdat werknemers veel tijd verliezen door het bijwonen van traditionele bijeenkomsten komen digitale trainingen en leren tijdens het werken er steeds vaker voor in de plaats.

Novations Group, een wereldwijde consultancy met thuisbasis in Boston, raadpleegde bij een onderzoek naar bedrijfsopleidingen 2000 HR- en opleidingsmanagers. Hij stelde vast dat steeds vaker het aantal uren opleiding beperkt moet worden, dat er minder lessen worden gegeven en dat de nadruk op e-learning begint te liggen. Daarnaast blijkt er een grote behoefte aan meetbare resultaten te bestaan.

Bovenstaande trends willen echter niet zeggen dat bedrijfstrainingen hun tijd hebben gehad. Integendeel: er wordt juist steeds meer in geïnvesteerd. De trend verschuift alleen van het klaslokaal naar internet en meer praktijkgerichte opleidingen.

Zo zegt 57% van de HR- en opleidingsmanagers dat ze steeds meer gebruik maken van digitale leermethoden. Vier op de tien past almaar meer opleidingen op de werkplek toe en een derde houdt zich meer bezig met persoonlijke coaching. Dit alles gaat ten koste van klassieke, algemene lessen in klaslokalen.

Tezelfdertijd staan de opleidingsmanagers steeds meer onder druk om de resultaten van de opleidingen cijfermatig aan te tonen. Meer dan vier op tien (43%) van de respondenten ervaren druk om de resultaten van opleiding te kwantificeren.

Om de tijd die werknemers verliezen aan opleidingen te beperken, combineren trainers klassikale lessen steeds vaker met aanvullende conference calls en online besprekingen. Acht van de tien bieden seminaries live of online aan en tweederde maakt steeds vaker gebruik van e-learning.

Een andere vaststelling is dat opleidingen steeds meer toegespitst worden op de werkplek. Bedrijven willen opleidingen die relevant zijn en nauw aansluiten bij de reële werksituatie. Cases waarbij teams samen daadwerkelijke werkproblemen moeten oplossen, worden daarom steeds populairder.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen