< Terug naar overzicht

Bedrijfsleiders moeten lonen bekendmaken

De senaatscommissie Financiƫn keurde gisteren het wetsvoorstel van VLD-parlementslid Vincent Van Quickenborne goed dat bestuurders en directieleden van beursgenoteerde bedrijven verplicht hun bezoldigingen en aandelentransacties in de eigen vennootschap bekend te maken.

Volgens het wetsvoorstel, dat door alle meerderheidspartijen werd goedgekeurd, geldt de nieuwe verplichting vanaf 1 januari 2004 voor bedrijven uit de Bel20-index en vanaf 2005 voor de andere beursgenoteerde bedrijven. Het bevat een dubbele verplichting. Enerzijds moeten bestuurders en directieleden van beursgenoteerde bedrijven hun bezoldiging bekendmaken, ook de voordelen in natura, omzetpercentages en aandelenopties. Anderzijds moeten ze elke aankoop of overdracht van effecten met stemrecht in de vennootschap waarvoor ze werken, publiceren.
De Commissie voor het Bank- en Financiewezen krijgt, als controleur van de financiƫle informatie die beursgenoteerde bedrijven verspreiden, de bevoegdheid om een concreet reglement uit te werken dat gebaseerd is op de principes uit de wet.
Het wetsvoorstel moet nu wel nog door de plenaire vergadering van de Senaat en nadien door de Kamer worden goedgekeurd.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen