< Terug naar overzicht

Bedrijfsleiders bezorgd over impact HR op bedrijfsprestaties

Volgens CEO’s begrijpt HR de business niet goed. Bedrijfsleiders maken zich zorgen over de impact van HR op de bedrijfsprestaties. Ze willen dat HR-directeurs een strategischere rol gaan spelen.

Dat blijkt uit een uitgebreid onderzoek door de Economist Intelligence Unit, gesponsord door Oracle en IBM.

HR houdt zich met de verkeerde dingen bezig, zo vindt bijna de helft van de 115 ondervraagde CEO’s. 41 procent is van mening dat hun HR-managers zich te veel focussen op de processen en regels . 37 procent zegt dat HR de business niet goed genoeg begrijpt.

Meer dan twee derde van de CEO’s denkt dat hun HR-directeur goed werk aflevert in de HR-functie. Maar amper 42 procent gelooft dat die HR-directeur hetzelfde niveau behaalt op strategisch niveau. En maar de helft denkt dat de HR-directeur het ontwikkelen van toptalent goed in de vingers heeft.

“CEO’s raken geïrriteerd als HR-directeurs de bedrijfsstrategie alleen vanuit hun eigen gezichtspunt bekijken”, zegt professor Paul Sparrow van de Lancaster Universiteit. “Als HR-managers zich te veel focussen op de regels, te negatief zijn en steeds maar op de tijdsdruk wijzen, maken ze zich niet populair. Ze moeten hun gedetailleerde HR-kennis en een bredere, commerciële aanpak in balans zien te krijgen.”

Bron: HR Praktijk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen