< Terug naar overzicht

Bedrijfsimpact opleidingen zelden bewezen

Slechts een minimaal aantal 'lerende' ondernemingen toont meetbaar aan dat de opleiding resultaat oplevert, uitgedrukt in winsten, productiviteitsstijgingen of aandelengroei. Dat blijkt uit een onderzoek van Accenture bij 285 bedrijven uit verschillende sectoren. Amper 2% van de chefs vorming en opleiding zegt dat hun werk wordt beoordeeld en gemeten op de bijdrage die het levert aan de strategische doelen van de onderneming.

Onder de respondenten uit de enquête bevinden zich zowel diensthoofden vorming en opleiding, vice-directeurs en HR-professionals. Samen vertegenwoordigen ze acht sectoren: financiën en verzekeringen, gezondheid, fabricage, technologie, resources, professionele dienstverlening, kleding en overheid. De bedrijven zijn voornamelijk in de Verenigde Staten gevestigd.


Terwijl de druk toeneemt om de bedrijfsimpact van vorming te bewijzen, stelt Accenture vast dat er nauwelijks gebruik wordt gemaakt van instrumenten om die impact te meten. De bedrijven die met opleidingen tastbare resultaten bereiken, slagen daarin door aan enkele cruciale capaciteiten te sleutelen. Accenture haalt uit het onderzoek een aantal 'key points' die zichtbaar opleveren: de opleidingen vooraf afstemmen op de bedrijfsdoelen, de meest noodzakelijke en kwetsbare competenties in de onderneming zoeken en ondersteunen, kennis- en talentmanagement implementeren, technologie aanwenden om het leren te bevorderen en cursussen over leidinggeven organiseren.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen