< Terug naar overzicht

Bedrijfsfiets doet meer bewegen

Een leasefiets van de baas zet aan tot meer bewegen. Voor zes op de tien werknemers is een bedrijfsfiets een extra duwtje om vaker met de fiets naar het werk te gaan. Maar behalve de fiets, zijn er ook andere voorwaarden om werknemers aan het trappen te krijgen.

Staat meer bewegen op het lijstje van goede voornemens? Vraag dan een bedrijfsfiets, adviseert Lease a Bike. Uit een bevraging bij duizend Vlaamse werknemers blijkt dat een leasefiets het duwtje in de rug kan zijn om meer met de fiets naar het werk te gaan. De helft (51 procent) zou ook vaker fietsen in zijn privétijd.
Voor de coronacrisis nam ruim de helft van de werknemers (52 procent) wel eens de fiets naar het werk. Bijna een derde (29 procent) van deze groep deed dit zelfs vijf dagen per week, terwijl 31 procent aangaf dit minstens wekelijks te doen.

Bezweet?

Ook een beveiligde fietsstalplaats en douches sporen medewerkers aan vaker met de fiets naar het werk te gaan. Voor meer dan een vijfde (22 procent) van de bevraagde werknemers is ‘ik kom niet graag bezweet op mijn werk aan’ als belangrijke reden om niet op de fiets te springen. Het ontbreken van een beveiligde fietsstalplaats is voor 5 procent de reden om de fiets thuis te laten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen