< Terug naar overzicht

Bedrijfsfiets als geheim wapen tegen files?

Ruim een op de vijf werknemers overweegt om een van de wagens binnen het gezin om te ruilen voor een bedrijfsfiets. Een op de zes met een bedrijfswagen overweegt om die in te ruilen voor een leasefiets. Hoewel bedrijfsfietsen kunnen zorgen voor minder wagens op de weg, is dit vandaag slechts mogelijk voor 18,3 procent van de werknemers.

Meer dan een op de vijf werknemers zou overwegen om het met een auto minder te doen mochten ze hun fiets via het werk kunnen krijgen. Zo blijkt uit een rondvraag van Lease a Bike bij duizend Vlaamse werknemers. Toch kan vandaag slechts 18,3 procent van de werknemers dit doen.

Ruim een derde van de werknemers (36,2 procent) geven zelfs aan dat hun werkgever er zelfs helemaal niet voor open zou staan, mochten ze het vragen. Slechts bij een kwart zou dit wel het geval zijn, terwijl 39,5 procent het antwoord op deze vraag schuldig bleef. Werkgevers zouden vooral afhaken omwille van de kostprijs (30,1 procent), de moeite die dit kost om dit te regelen (15 procent) en omdat ze ‘fietsleasing’ niet kennen (8,4 procent).

Ook wordt nog te vaak gedacht dat je enkel een fiets kan leasen als je voor een groot bedrijf werkt (39,4 procent).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen