< Terug naar overzicht

Bedragen RSZ-doelgroepenkortingen bekend

Door tijdelijke kortingen te geven in de RSZ-bijdragen, wil Vlaams minister van Werk Philippe Muyters de kansen op tewerkstelling van jongeren, 55-plussers en arbeidsgehandicapten verhogen.

In het Vlaamse Regeerakkoord werd afgesproken om het kluwen van doelgroepmaatregelen te ontwarren en beter af te stemmen op de Vlaamse arbeidsmarkt in een Vlaams Banenpact. De Vlaamse Regering koos voor drie doelgroepen: jongeren, 55-plussers en personen met een arbeidshandicap.

Jongeren

RSZ-korting voor laaggeschoolde en middengeschoolde jongeren onder de 25 jaar. De loongrens werd gelegd op 2500 euro per maand in het eerste jaar, 2700 euro per maand in het tweede jaar.

55-plussers

De korting voor 55-plussers geldt zowel voor aanwerving als voor retentie. De loongrens bedraagt 4466,66 euro per maand.

Personen met een arbeidshandicap

Voor personen met een arbeidshandicap wordt de huidige Vlaamse Ondersteuningspremie (VOP) met dezelfde modaliteiten behouden. De doelgroep wordt wel uitgebreid naar mensen uit de sociale economie. Mensen die doorstromen vanuit de sociale economie naar een job in het normaal economisch circuit, zullen op de VOP kunnen rekenen. Voortaan kunnen ook zelfstandigen in bijberoep op de premie rekenen.

Het besluit moet nog voor advies naar de SERV en de Raad van State voor het definitief van kracht kan worden. De regering mikt op 1 juli 2016 als startdatum voor de nieuwe doelgroepkortingen.

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen