< Terug naar overzicht

Babyboomers voelen zich niet schuldig dat ze te vroeg stopten met werken

Een meerderheid van de babyboomers (67 procent), geboren tussen 1945 en 1964, voelt zich niet schuldig omdat ze te vroeg zouden gestopt zijn met werken of te veel zouden profiteren van de sociale zekerheid.

Dat meldt Plus Magazine in een persbericht. Het magazine deed een onderzoek bij 6870 vijftigplussers over de verschillen tussen de babyboomers en generatie Y (twintigers en beginnende dertigers).

De meeste babyboomers hebben geen schuldgevoelens over het feit dat ze te vroeg zouden gestopt zijn met werken. Vroegtijdig stoppen met werken was vaak geen vrije keuze. Bovendien is dat gedurende veel jaren perfect mogelijk voor de overheid en de bedrijven om mensen vanaf 50 jaar met brugpensioen te sturen.

62 procent van de respondenten benadrukt dat de twintigers en dertigers vandaag kunnen profiteren van bijvoorbeeld de fiscale aftrek van kinderopvang, lage rentes en tijdskrediet, zaken die in hun tijd onbestaande waren. Volgens 33 procent van de vijftigplussers is het grootste verschil tussen de twee generaties dat jongeren vandaag veel langer kunnen studeren.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen