< Terug naar overzicht

Baas houdt werknemers steeds meer in de gaten

Tijdens de coronapandemie werden meer Britse werknemers in de gaten gehouden of gecontroleerd aan de hand van elektronisch toezicht.

Uit een onderzoek in opdracht van de Britse vakbond Trades Union Congress (TUC) bij ruim 2.000 werknemers in Engeland en Wales blijkt dat zes op de tien werknemers in 2021 in de gaten werden gehouden of gecontroleerd. Het jaar voordien meldde 53 procent dat ze onder elektronisch toezicht stonden.

Een kwart van de respondenten zei dat de werkgever de devices (telefoon, computer) monitorde, tegenover 20 procent in 2020. 14 procent meldt dat hun telefoongesprekken werden afgeluisterd, tegenover 11 procent in 2020.

Het elektronisch toezicht kan verschillende vormen aannemen, zoals het monitoren van mails en bestanden, van webcams, toetsenbordaanslagen en het opnemen van telefoongesprekken tot het volgen van de bewegingen van medewerkers, bijvoorbeeld via camera’s en traceerapplicaties.

De algemeen secretaris van TUC waarschuwt dat de technologie voor het toezicht op werknemers een hoge vlucht heeft genomen tijdens de pandemie, en nu uit de hand dreigt te lopen.

Bron: Peoplemanagement

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen