< Terug naar overzicht

‘Baanbrekende Werkgevers’: 113 organisaties ondertekenden charter

Begin september lanceerden De Lijn, Antwerp Management School en Jobat een oproep aan organisaties om het charter Baanbrekende Werkgever te ondertekenen. Samen willen de initiatiefnemers de uitdagingen rond werkmobiliteit en hybride werken in Vlaanderen onder de aandacht brengen en aanpakken.

Het charter werd ondertekend door 113 organisaties. Heel wat kleine digitale bedrijven deden dat, maar evenzeer grote Belgische werkgevers zoals Colruyt, Telenet, BASF en Janssen Pharmaceutica. Ook bij de grote steden is het charter populair. Zo ondertekenen zowel de stadsbesturen van Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven als Mechelen het charter.

De initiatiefnemers organiseerden de voorbije maanden ook rondetafelgesprekken en interviewden enkele Baanbrekende Werkgevers.

Het charter Baanbrekende Werkgever bestaat uit drie pijlers.

Minder onderweg
De beste manier om files en alle bijhorende stress en inefficiënties te minimaliseren is de verplaatsing vermijden.
Slimmer en groener onderweg
De Baanbrekende Werkgever stimuleert actief milieuvriendelijke vervoersmodi zoals de (e-)fiets, de step, het openbaar vervoer of een combinatie van deze. Als hij toch voor de wagen kiest, moedigt hij de keuze voor de meest milieuvriendelijke wagens aan: hybride, elektrische en deelwagens.
Mensgericht hybride werken
De Baanbrekende Werkgever streeft naar een mensgericht beleid. Daarin pakt hij de menselijke uitdagingen aan die gepaard gaan met hybride werken (de combinatie van thuiswerken, werken op kantoor of telewerken op een derde locatie).

Alle informatie over het initiatief en veel inspiratie vindt u op www.baanbrekendewerkgever.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen