< Terug naar overzicht

Automatisering leidt tot beter leven op het werk

Een grootschalige enquête bij werknemers in het Verenigd Koninkrijk wijst op een verrassend positieve appreciatie van technologie en automatisering. Voor de overgrote meerderheid van de respondenten verbeterden ze de kwaliteit van hun ‘work life’.

De rondvraag, in opdracht van een HR-dienstverlener, werd beantwoord door 14.500 werknemers. Van hen gaf 86 procent (!) aan dat zij de automatisering op hun werk ‘omarmen’ en 73 procent dat zij met een open geest aankijken tegen digitale verandering.

De vrees voor automatisering ligt lager in organisaties die er al in investeerden: 8 procent van de werknemers heeft er schrik van, tegenover 19 procent van degenen die werken in een bedrijf dat er nog moet aan beginnen. Maar zelfs bij deze laatste soort organisaties valt de zeer hoge positieve acceptatie (acht op tien) op.

Als belangrijkste verklaringen voor dit ‘automatiseringsgeluk’ op het werk worden geciteerd:

  • dat oninteressante taken verminderen of verdwijnen en interessante of opwindende opdrachten toenemen
  • dat er tijd en opportuniteit vrijkomt voor menselijke waarde en relaties (omdat de werknemers zich kunnen toespitsen op taken waarvoor zij onmisbaar zijn).

Het sprookje kan evenwel slechts werkelijkheid worden indien er stevig ingezet wordt op opleiding en ontwikkeling enerzijds, en op de keuze van de juiste technologie. Op veel plaatsen is daar nog een berg werk te verzetten. Een kolfje naar de hand van HR?

Bron: peoplemanagement.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen