< Terug naar overzicht

Artificiële intelligentie gidst naar nieuwe jobs

De VDAB pakte uit met ‘Talent API’, een nieuwe, AI-gedreven softwareoplossing. Dankzij de nieuwe software van de Brusselse AI-specialist Radix krijgen klanten van de VDAB jobaanbiedingen op maat aangeboden. VDAB-bemiddelaars kunnen op basis van beperkte informatie jobadvies op maat geven aan werkzoekenden.

Klanten van VDAB putten op twee manieren voordeel uit de nieuwe AI-oplossing. Dankzij Talent API kunnen ze met minder informatie toch concrete jobaanbiedingen krijgen. Met de nieuwe software kunnen gebruikers bijvoorbeeld enkel op basis van hun ervaring en locatie vacatures op maat krijgen.

Voorts helpt de slimme software ook om vacatures op de website van VDAB aan elkaar te koppelen en voor te stellen aan klanten. De AI-oplossing houdt onder meer rekening met synoniemen in vacatures en het surfgedrag van bezoekers op de VDAB-website om gelijkaardige jobs te spotten.

Denk bijvoorbeeld aan jobs met een omschrijving als ‘salesverantwoordelijke’, ‘verkoper’ of ‘vertegenwoordiger’, die gelijkaardige vaardigheden en ervaring vereisen, maar waar werkzoekenden mogelijk niet zelf naar op zoek gaan. De software biedt gerelateerde vacatures ook proactief aan. Op die manier worden ze gemotiveerd om nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen.

De VDAB ontwikkelde in het verleden al ‘Jobnet’ in samenwerking met Radix Die tool wordt nu vervangen door Talent API. Met deze toepassing verbetert de gebruikservaring voor werkzoekenden aanzienlijk. Bovendien zette Radix bij de ontwikkeling van Talent API extra in op het tegengaan van vooroordelen op de arbeidsmarkt. De oplossing is ‘fair’ ontworpen. Ook in de toekomst zal Talent API continu gemonitord worden door de VDAB op mogelijke vooroordelen, waarbij de software aangepast kan worden om deze weg te werken.

Talent API geeft de experts van de VDAB ook meer inzage in hoe de AI-software jobs en werkzoekenden aan elkaar koppelt. De geautomatiseerde aanbevelingen van de software zijn zo een verlengstuk van het persoonlijk advies van de bemiddelaars.

Bron: VDAB

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen