< Terug naar overzicht

Arbeidsrecht in voortdurende beweging: de trends

Naar aanleiding van de 20ste editie van de Randstad Werkpocket zet de auteur Filip Tilleman de belangrijkste of meest markante veranderingen op het vlak van sociaal en arbeidsrecht in de afgelopen 20 jaar op een rij. Een boeiend overzichtje, zeker voor wie er nog niet alles over weet.

Eenheidsstatuut

Decennialang was een fundamentele pijler van het arbeidsrecht het onderscheid in statuut tussen arbeiders en bedienden. Op de werkvloer evolueerden veel klassieke arbeidersfuncties razendsnel en kon men nog moeilijk volhouden dat ze hoofdzakelijk bestonden uit handenarbeid Een voorbeeld: vroeger werd een krant gemaakt door een letterzetter, die letterlijk de letters in zwarte inkt regel per regel zette, nu gebeurt dit allemaal digitaal. De wet op het Eenheidsstatuut heeft de Copernicaanse revolutie ingezet door het ontslagrecht voor arbeiders en bedienden gelijk te maken. In het verleden waren er gigantische verschillen tussen opzegtermijnen van arbeiders en bedienden.

Discriminatie werd heet hangijzer

Voorheen was de problematiek van discriminatie in het arbeidsrecht iets wat men enkel kon terugvinden in dikke theoretische rechtsboeken. Vandaag is mogelijke discriminatie sterk aanwezig op de werkvloer en loert het gevaar constant om de hoek, vanaf het prille begin van de arbeidsrelatie tot aan het bittere einde. Dit leidt dan ook tot erg veel rechtszaken over dit thema, bijvoorbeeld bij aanwerving, promotie of ontslag.

Toename strafrechtelijke sancties

Meer en meer krijgen arbeidsrechtelijke discussies een strafrechtelijk staartje. Bijna elke arbeidsrechtelijke regel is strafrechtelijk gesanctioneerd. In het verleden bleek dit vaak slechts een papieren tijger te zijn, vandaag heeft hij messcherpe tanden.

Privacy van de werknemer

Mede onder impuls van de GPDR-wetgeving worden we nu ook geconfronteerd met een clash tussen enerzijds het klassieke werkgeversgezag en anderzijds de privacy van de werknemer Welke vragen kunnen nog gesteld worden bij sollicitatie? Kan een werkgever checken wat een werknemer tijdens de arbeidsuren uitspookt op de computer?

Goed geïnformeerde werknemer

De meest markante wijziging is dat een werknemer veel meer dan vroeger zich terdege bewust is van zijn/haar rechten. Het feit dat alle mogelijke informatie beschikbaar is op het internet heeft daar zeker substantieel toe bijgedragen. Jaren geleden vroeg een werknemer met enige schroom aan de HR-manager of hij eventueel recht had op loopbaanonderbreking. De HR-manager kon dit met een kort en krachtig neen afwimpelen. Vandaag stapt een werknemer gedocumenteerd en gedecideerd naar de HR-manager om zijn recht op tijdskrediet op te eisen. Het is dan aan de HR-manager om uit te vlooien of alle voorwaarden ook effectief vervuld zijn.

Bron: Randstad

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen