< Terug naar overzicht

Arbeidsmarktkrapte en vierde coronagolf geven studentenarbeid boost

Kreeg studentenarbeid vorig jaar zware klappen van het coronavirus, dan is 2021 het jaar van de relance. Er zijn zelfs ongeveer de helft méér studenten aan het werk dan in dezelfde periode in 2019.

Op het dieptepunt in de paasvakantie van 2020 viel studentenarbeid terug met maar liefst twee derde (65,7 procent) ten opzichte van diezelfde periode een jaar voordien. 2021 is het jaar dat studentenarbeid herleeft. Tijdens de voorbije paasvakantie steeg de vraag naar studentenarbeid fors. Een herstel dat zich ook in de zomer verderzette.

De afgelopen weken kreeg studentenarbeid nog een extra boost. Een combinatie van een aantrekkende economie, de traditionele eindejaarspiek en het massaal uitvallen van zieke werknemers doet de vraag naar studentenarbeid sterk oplopen. De voorbije vier weken zag
Randstad Group een stijging van het aantal werkende studenten met 46 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dat betekent een gemiddelde van 3.300 studenten per dag over de laatste vier weken.

Werkende studenten vindt u vooral in de grootdistributie, de retail en de logistiek.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen