< Terug naar overzicht

Arbeidsmarkt zonder grenzen

Belgische werkgevers zetten buitenlands talent in om arbeidersfuncties in te vullen, gevolgd door jobs voor technici en IT’ers. Oost-Europa is de bron van al dat talent.

Als aanvulling bij de publicatie van de nieuwe White Paper 'Een arbeidsmarkt zonder grenzen', ondervroeg Manpower 28.000 werkgevers in 27 landen en gebieden, waarvan 693 in België. De groep wilde nagaan in welke mate de werkgevers een beroep doen op buitenlands talent om knelpuntvacatures in te vullen.

Instroom versus uitstroom


Weinig bedrijven in België (slechts zeventien procent) maken zich voorlopig zorgen over de gevolgen van de uitstroom van Belgisch talent naar het buitenland. Cijfers van de OESO (International Migration Outlook, september 2008) tonen aan dat de uitstroom in ons land nog steeds de helft lager is dan de instroom van buitenlanders, die in 2007 goed was voor 83.000 nieuwe inschrijvingen.

Functies


Volgens de ondervraagde werkgevers hebben ze deze buitenlandse werknemers in de eerste plaats nodig om arbeidersfuncties met ongeschoolde arbeiders in te vullen, gevolgd door jobs voor technici en IT’ers. Verder vindt men in deze ranglijst vooral ingenieurs, geschoolde arbeiders, chauffeurs, administratieve assistenten en klantendienstmedewerkers (callcenter operators), verplegend en commercieel personeel.

Afkomst


Het belangrijkste land van herkomst is Polen, gevolgd door Frankrijk en Roemenië op respectievelijk nummer twee en drie. De nieuwe Oost-Europese lidstaten zijn goed vertegenwoordigd in de top tien van voornaamste herkomstlanden van arbeidsmigranten, niet alleen in België maar ook elders in West-Europa. Oost-Europa vormt immers voor tal van landen een fel gegeerde bron van talent om technische knelpuntvacatures in te vullen.
De top tien in België wordt vervolledigd met Marokko, Hongarije, Italië, Tsjechië, Kroatië, Rusland en India.

Tijdens de HR Square November Conference ‘De grote trek’ leert u alles (of toch bijna) over de mogelijkheden en beperkingen van internationale arbeidsmobiliteit. Samen met een uitgelezen selectie ervaren en deskundige sprekers bekijkt u wetenschappelijke bevindingen rond arbeidsmigratie, de sociaaljuridische context, de politieke remmen en stimuli, aspecten van cultuur, financiële en fiscale consequenties en internationaal personeelsmanagement.
Alle informatie vindt u op deze pagina
of op de website www.novemberconference.be.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen