< Terug naar overzicht

Amper nog economische werkloosheid

Belgische arbeiders zitten gemiddeld anderhalve dag of een half procent van alle werkbare dagen thuis als gevolg van economische werkloosheid. Begin dit jaar was de economische werkloosheid al historisch laag, ook in het tweede kwartaal van 2018 bleef ze verder dalen. Daardoor beschikken bedrijven amper nog over een arbeidsreserve.

Economische werkloosheid komt zelfs bij arbeiders nog nauwelijks voor. In het eerste kwartaal van 2018 werd 0,83 procent van alle werkbare dagen onder arbeiders wegens economische werkloosheid niet gepresteerd. In het tweede kwartaal is dat percentage nog verder gedaald tot 0,5 procent. Deze daling van de economische werkloosheid zet zich in alle sectoren door.

Anders gezegd, gemiddeld anderhalve dag van alle werkbare dagen zitten Belgische arbeiders thuis als gevolg van economische werkloosheid. In het Brussels Gewest ligt dat percentage nog lager. Een Brusselse arbeider komt gemiddeld zelfs niet aan 1 uur economische werkloosheid.

“Werkgevers zullen verder moeten aanwerven of investeren in automatisering om aan de productievraag tegemoet te komen. Er zit immers geen speling meer op het arbeidsaanbod versus arbeiders”, besluit HR-dienstenverlener Acerta na een analyse van de gegevens van arbeiders bij meer dan 40.000 werkgevers uit de privé-sector.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen