< Terug naar overzicht

Amper 3 procent overweegt bedrijfswagen in te leveren

Een bedrijfswagen blijft een aantrekkelijk extralegaal voordeel, ondanks de nieuwe fiscale maatregelen. Slechts drie procent van de werknemers overweegt zijn bedrijfswagen in te leveren. Anderzijds zouden slechts een handvol medewerkers van baan veranderen omdat ze een grotere bedrijfswagen kunnen krijgen.

Een ander opvallend resultaat uit een online-enquête op Vacature.com en References.be is dat de helft van de bezitters van een bedrijfswagen geen flauw idee heeft van de exacte impact van de nieuwe fiscale regeling. Aan de enquête participeerden meer dan 7500 werknemers.

Ondanks de nieuwe fiscale maatregelen die de bedrijfswagen duurder maakt voor werknemers, blijft 43 procent van de respondenten de bedrijfswagen een aantrekkelijk voordeel vinden. Nauwelijks 3 procent van de bedrijfswagenbezitters overweegt ernstig om zijn wagen ook effectief in te leveren. De meesten wachten af wat de financiële impact zal zijn van de nieuwe maatregelen.

Bijna driekwart van de werknemers met een bedrijfswagen vinden de nieuwe maatregelen ‘fout’. Werknemers die geen bedrijfswagen hebben, tonen opvallend meer begrip: daar heeft amper 41 amper het over ‘foute maatregelen’. Bij de hoger opgeleide werknemers zonder bedrijfswagen spreekt 58 procent zelfs over ‘goede maatregelen’.

Hoewel bedrijfswagens populair zijn, zouden weinig werknemers van baan veranderen omwille van de wagen. Slechts 10 procent van de ondervraagden zou dit overwegen. Meer zelfs, ook werknemers die met hun eigen wagen naar het werk leiden, zijn moeilijk te verleiden met een bedrijfswagen. Slechts een derde zou daarom van baan veranderen.

Overigens hoeven werknemers zelden te onderhandelen over een bedrijfswagen. Twee op de drie krijgen die spontaan aangeboden bij hun functie. Amper één op de tien onderhandelde vooraf over het type wagen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen