< Terug naar overzicht

Amerikaanse werknemers niet blij met hun werk

De betrokkenheid en het engagement van Amerikaanse werknemers is laag. Slechts een op de drie zijn enthousiast over hun job.

Dat blijkt uit een de jaarlijkse ‘State of the American Workplace’ onderzoek van onderzoeksbureau Gallup. Meer dan de helft (52 procent) van de Amerikaanse voltijdse werknemers is niet betrokken bij of enthousiast over zijn werk. 18 procent heeft zelfs volledig mentaal afgehaakt.

Slechts 30 procent van de werknemers zegt enthousiast te zijn over zijn werk. Ook vrouwen en managers zijn iets meer geëngageerd. Maar vooral de grootte van de organisatie en het team hebben een impact op de betrokkenheid. Medewerkers uit bedrijven met tien of minder werknemers of werkzaam in teams bestaande uit vijf tot negen leden zijn meer betrokken.

Gallup berekende dat ongelukkige en ontevreden werknemers organisaties jaarlijks tussen de 300 en 400 miljard euro kosten ten gevolge van een hoog absenteïsme, een hoog verloop en productiviteitsverlies.

Toch is er ook goed nieuws. Hoewel slechts 30 procent zegt zich betrokken of geëngageerd te voelen bij zijn werk, is dat het hoogste cijfer sinds 2007. Ook toen was 30 procent van de medewerkers betrokken. In 2005 was dit slechts 26 procent en dat was voor het uitbreken van de financiële crisis en de daaropvolgende recessie.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen