< Terug naar overzicht

Amerikaan wil eeuwig blijven werken

Meer dan 7 op 10 Amerikanen willen nog op een of andere manier blijven werken als ze de pensioengerechtigde leeftijd al hebben bereikt. Bijna de helft van deze doorzetters (45%) is niet van plan ooit volledig het werk stop te zetten. Eens op pensioen willen de meeste actievelingen wel eens totaal ander werk verrichten (65%) dan hetgeen ze hun hele carri?re al deden.

De gegevens komen voort uit de New Retirement Study van het Amerikaanse bureau Merill Lynch, dat een nationale enquête hield bij 5111 individuen en een survey bij 1000 werkgevers, alle uit de Verenigde Staten. Meer dan de helft van de werknemers wil voortwerken om geestelijk (55%) of fysiek (51%) actief te blijven. Een meerderheid (52%) zegt ook (deels) uit financiële overwegingen het werk door te zetten. Opvallend is dat gepensioneerden die een deeltijdse job uitoefenen meer dan verwacht tevreden zijn (45%) over hun pensioen dan degenen die niet meer werken (34%) of voltijds werken (35%). Tussen wie niet werkt en voltijds werkt zijn er dus bijna geen verschillen. Wel zegt 29% van de niet-werkenden dat het pensioen eerder tegenvalt, tegenover 25% bij de voltijds werkenden en 22% bij de deeltijds werkenden.

De Amerikaanse werkgevers zijn blijkbaar minder bezig met de thematiek van pensionering. Hoewel de babyboomgeneratie de pensioenleeftijd bereikt en dus veel werknemers op het punt staan het bedrijf te verlaten, zegt 31% nog niet echt over het probleem te hebben nagedacht. Een vierde (24%) zegt wel op het juiste spoor te zitten en 17% is effectief met een retentiebeleid voor oudere werknemers gestart.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen