< Terug naar overzicht

Ambtenaren mogen na hun 65ste blijven werken

De Vlaamse regering gaat het statuut van haar personeel wijzigen, zodat Vlaamse ambtenaren mogen doorwerken als ze ouder dan 65 jaar zijn. Ook het nieuwe federale regeerakkoord voorziet in zo’n verandering.

Vlaamse ambtenaren mogen voortaan doorwerken als ze ouder dan 65 jaar zijn. Daartoe gaat de Vlaamse regering het statuut van haar personeel wijzigen, zo schrijft De Standaard.

Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) beperkt zijn toelating voorlopig tot 66,5 jaar, maar het lijdt volgens de krant geen twijfel dat dit maar een tijdelijke tussenstap is en dat de grens later verder opgetrokken wordt of helemaal zal verdwijnen.

Vlaamse ambtenaren werken al langer


Het nieuwe federale regeerakkoord voorziet ook in zo'n verandering. “Werken na 65 in de overheidssector zal worden toegestaan, als de werkgever akkoord gaat." Nu kunnen federale ambtenaren hoogstens één keer toelating krijgen om nog zes maanden door te werken na hun 65ste. Bovendien kan dat enkel als de dienst dat nodig vindt. In casu gaat het dan meestal om hoge ambtenaren.

Vlaams minister Bourgeois meldt intussen dat de Vlaamse ambtenaren al een neiging vertonen om langer te werken. De leeftijd waarop zijn ambtenaren gemiddeld afhaken, is de jongste vijf jaar gestegen van 60,8 naar 61,6 jaar.

Bron: De Standaard/Knack

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen