< Terug naar overzicht

Ambitieus charter zet werknemer centraal in het nieuwe normaal

Covid-19 heeft de werkplek en mobiliteit voorgoed veranderd. De Lijn, Antwerp Management School en Jobat lanceren een ambitieus charter voor organisaties om de mens centraal te plaatsen in het nieuwe normaal van ‘hybride werken’ en ‘slimme mobiliteit’.

Corona had positieve effecten op de mobiliteit zoals minder files en minder stress die ermee gepaard gaat. Maar werknemers ervaren ook nieuwe vormen van stress, zoals de gepercipieerde onveiligheid van de werkomgeving, een moeilijke thuiswerksituatie, de onzekerheid hoe de thuiswerksituatie zal evolueren, de onthechting van de organisatie en de collega’s door het vele thuiswerken enz.

Iedereen in HR en ver daarbuiten voelt het dan ook aan: we bevinden ons op een kantelpunt van hoe we werk en mobiliteit organiseren. Dit is het moment om mobiliteit definitief rond de medewerker te organiseren, in plaats van rond de werkplek. Dit is het moment voor organisaties om de uitdagingen die gepaard gaan met hybride werken te vertalen naar een uitgewerkt beleid waarin de medewerker centraal staat.

Charter Baanbrekende Werkgever

Antwerp Management School, De Lijn en Jobat zetten daarom hun schouders onder een ambitieus charter Baanbrekende Werkgever dat organisaties oproept om de huidige uitdagingen rond hybride werken en mobiliteit te vertalen naar een duidelijk en mensgericht beleid.

Organisaties het charter ondertekenen. Daarmee geven ze de intentie aan om volgende pijlers te integreren in hun beleid 2021.

  • Minder onderweg.
  • Mensgericht beleid rond hybride werken.
  • Slimmer en groener onderweg.

De volledige inhoud van het charter en de drie pijlers kan hier nagelezen worden:
https://www.baanbrekendewerkgever.be/

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen