< Terug naar overzicht

Alsmaar meer vacatures op sociale media

In Nederland stijgt het aantal vacatures dat geplaatst wordt op sociale media spectaculair. Een verrassing: Twitter is er het favoriete kanaal voor jobaanbiedingen.

Eind 2014 was #vacature het vaakst ‘trending topic’ op Twitter in Nederland. Vandaag, enkele maanden later, zet die trend zich door en niet alleen op Twitter. Er worden nu 44% méér vacatures gedeeld op sociale media dan in dezelfde periode in 2014.

Dat blijkt uit een onderzoek van Coosto, gespecialiseerd in social media monitoring en webcare. Het gaat niet om een handvol: sinds 2011 zijn er al meer dan 11,5 miljoen vacatureberichten voor Nederland op sociale media verschenen. Opmerkelijk is wel dat Twitter aan de top staat qua aantal gedeelde vacatures (bijna vier miljoen vorig jaar). Van de 11,5 miljoen vacatureberichten op sociale media zijn zo’n 10,5 miljoen via Twitter geplaatst.

Ook al opmerkelijk is dat die werden verstuurd door slechts 313.000 auteurs. De 100 actiefste twitteraars plaatsten samen 4,2 miljoen tweets. Het gaat om organisaties die constant vacatures delen. Zo’n 17% krijgt een retweet. Met een afbeelding erbij springt die gemiddelde reactie zelfs naar 58%.

Het zal wel geen verrassing zijn dat de meeste vacatures op sociale media ICT-jobaanbieding zijn (1,2 miljoen berichten). Daarna komen managementfuncties (670.000 maal), sales (565.000), marketing/communicatie (468.000) en de zorgsector (444.000). Volgen nog, maar dan met veel minder hoge aantallen: horeca, financiële sector, recruitment/HR, retail en de telecomsector.

Bron: Personeelsnet (personeelsnet.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen