< Terug naar overzicht

Allochtonen botsen op vooroordelen van werkgevers en werknemers

Slechts iets meer dan de helft van de Belgische bedrijven (57 procent) stelt allochtonen tewerk. Ook andere kansengroepen, zoals langdurig werklozen (37 procent) en andersvaliden (28 procent), worden slechts in beperkte mate aangeworven.

Dat blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team. Werkgevers schtatten de rekruteringskansen voor kansengroepen nochtans hoog in. Zo vindt 41 procent dat allochtonen veel kans maken om te worden aangeworven, 19 procent geeft toe dat dit moeilijk ligt. Bij de werknemers klinkt evenwel een ander geluid. Daar zegt slechts 10 procent dat allochtonen gemakkelijk worden aangeworven.

Werkgevers blijken volgens het onderzoek geen al te hoge pet op te hebben van de arbeidsethiek van allochtonen. Slechts drie op de tien werkgevers zijn van mening dat allochtonen genoeg inzet en motivatie tonen. Bij werknemers leven de vooroordelen zelfs nog sterker.

Om de diversiteit van ondernemingen aan te wakkeren, zijn werkgevers vooral voorstander van financiƫle stimuli, zoals een financiƫle steun in de opleidingen (72 procent) of structurele loonlastverminderingen (63 procent). Slechts zeven procent is te vinden voor quota.

Bron: Het Nieuwsblad

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen