< Terug naar overzicht

Allochtone en Vlaamse ondernemersorganisatie werken samen

Unizo, de Unie van Zelfstandige Ondernemers, en Unaco, de Unie van Actieve Ondernemers, opgericht door Turkse ondernemers in ons land, werken samen.

Unaco werd in 2004 opgericht door Turkse ondernemers en telt ondertussen ruim 400 leden-ondernemers, hoofdzakelijk van Turkse komaf en actief in het Antwerpse. Topman Ali Anaz, voorzitter van Unaco, en Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo, hebben een intentieverklaring getekend. Volgens hen is er heel wat dat beide ondernemersorganisaties bindt: “Beiden verdedigen we de belangen van zelfstandige ondernemers. Beiden hebben we speciale aandacht voor ondernemers uit etnisch-culturele minderheden. Met deze samenwerking willen we de krachten bundelen rond concrete projecten.”

Unizo gaat Unaco onder meer raadplegen voor standpuntbepaling rond ondernemerschap bij etnisch-culturele minderheden. Unaco zal haar kennis over de problemen van haar leden doorspelen aan Unizo.

Het eerste concrete gezamenlijke project van Unaco en Unizo is Actief & Bewust Ondernemen, een peterschapsproject. Het gezamenlijk ingediende project werd goedgekeurd door de Vlaamse regering en ontvangt overheidssteun. Unizo en Unaco willen samen 60 ondernemers beter leren zakendoen, dankzij de inzet van Unizo-experts en Unaco-peter-ondernemers. Unaco zal zorgen voor de promotie en de werving, en zal jonge ondernemers-deelnemers en ervaren ondernemers-peters bijeenbrengen. Unizo levert experts, logistieke steun en stelt de Unizo-peterschapswerking en het Unizo-peterplatform open voor de deelnemers.

In een nationale stuurgroep met Unizo- en Unaco-vertegenwoordigers zullen alle gezamenlijke acties geëvalueerd worden. Unaco wordt uitgenodigd om vertegenwoordigingen op te nemen in de Unizo-regio Antwerpen-Mechelen. In oktober 2008 onderzoeken de ondernemersorganisaties of een structurele samenwerking mogelijk is.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen