< Terug naar overzicht

Alliantie rond 'het nieuwe werken' gesticht

Acht organisaties hebben de 'Coalitie voor het nieuw werken' opgericht. De stichtende leden willen hiermee een mentaliteitsverandering teweegbrengen in België om de werkorganisatie aan te passen aan de noden van de 21ste eeuw, gebaseerd op vertrouwen, samenwerken, zelfsturen en output (in plaats van louter aanwezigheid).

De onderliggende principes van de 'New World of Work' (NWOW) zijn gebaseerd op ‘people, profit, planet’. De medewerkers krijgen de verantwoordelijkheid en de flexibiliteit om hun werk te organiseren zoals het hen en hun collega's best past. Dit houdt onder meer in dat zij tijd en plaats zelf kiezen. Dit kan niet zonder duidelijke doelstellingen en opdrachten af te spreken op individuele basis en deze ook regelmatig te meten.

Het resultaat is een betere aanwending van ieders talent en een werk-privébalans. De organisatie levert de omgeving en de technologische middelen om vernieuwing mogelijk te maken door horizontaal samenwerken tussen mensen, afdelingen en organisaties te promoten. Dat verzekert betere bedrijfsresultaten door gemotiveerde en betrokken medewerkers door een betere balans tussen professioneel en privéleven. Ook het milieu heeft baat bij een vermindering van spitsuurverkeer en de promotie van alternatieve manieren om samen te werken.

NWOW wil een continu platform vormen om het gedachtegoed levend te houden en het verder te laten evolueren. Dat gedachtegoed krijgt ook maatschappelijke ondersteuning in de Nationale Thuiswerkdag op 8 december 2011 die sinds vorig jaar georganiseerd wordt door enkele Belgische bedrijven. Naast thuiswerken is het werken op ‘co-working places’ ook meer en meer in trek.

De stichtende leden zijn Euro Green Innovation Center, de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid, Flanders Synergy, Microsoft, Out Of Office, SD Worx, Telenet en USG People. Zij gaan de uitdaging aan in een samenwerkingsverband dat alvast drie jaar zal duren.

Meer info op: www.slim-werken.be

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen