< Terug naar overzicht

Alle dagen complimenten

Ruim een op vier werknemers krijgt nooit een compliment over zijn werkprestaties. Nochtans is waardering krijgen erg belangrijk. Het motiveert en verhoogt de productiviteit. De instrumenten feedback en waardering zouden daarom zowat iedere dag moeten ingezet worden. Een ‘officiële complimentendag’ zoals deze waarmee ze ons (gelukkig) op zondag 1 maart lastigvallen, is even overbodig als secretaressendag, valentijn, offline-dag of gelijk welk ander verzinsel, tenzij voor de business die ermee gepaard gaat.

Wie krijgt niet graag waardering voor zijn werk? Bijna een op drie werknemers krijgt minstens wekelijks een of meer complimenten over de werkprestaties. Nog eens vier op tien krijgt minstens maandelijks een of meer schouderklopjes op de werkvloer. Dat blijkt uit een onderzoek van Protime, een specialist in onder meer tijdregistratie en werkplanning, bij meer dan 1000 werkende Vlamingen, naar aanleiding van de Nationale Complimentendag nu zondag.

Deze waardering krijgt men het liefst van een leidinggevende (46 procent) of een collega (43 procent). Voor 11 procent van de respondenten hoeven complimenten over prestaties op het werk dan weer helemaal niet.
Het belang van complimenten op de werkvloer valt niet te onderschatten. De rondvraag suggereert dat wie gewaardeerd wordt, hierdoor extra gemotiveerd wordt. Liefst zeven op tien respondenten gaven dit aan. Appreciatie krijgen over de werkprestaties, stimuleert de werklust: volgens 62 procent maakt dit hen productiever.

Conclusie: maak elke dag complimenten.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen