< Terug naar overzicht

Algemene staking op vrijdag 24 juni

Het ABVV heeft een nieuwe nationale staking aangekondigd. De socialistische vakbond wil staken op vrijdag 24 juni. De andere vakbonden beslissen binnenkort of ze zich aansluiten.

Het ABVV had reeds aangegeven dat er plannen waren voor een staking. Nu hebben ze daar ook een datum op geplakt: vrijdag 24 juni. “Dat is net na de examens, maar nog voor de grote vakantie”, verdedigt de socialistische vakbond haar keuze. Op die manier zouden studerende jongeren en mensen die op vakantie vertrekken, geen hinder ondervinden door de stakingen op het spoor of op de luchthaven.

Daarnaast heeft het ABVV ook beslist om op 24 mei te betogen in Brussel. De twee andere grote vakbonden, het ACV en de ACLVB, zullen ook mee betogen eind mei. Of ze op 24 juni ook mee zullen staken, is nog niet duidelijk. Daar zullen de christelijke en liberale vakbond binnenkort over beslissen. Eerder had de ACLVB al aangegeven dat het geen zin heeft om het land plat te leggen. Bij het ACV heerst er daarentegen verdeeldheid. De Franstalige tegenhanger van het ACV, de CSC, zou volgens Waalse media wel “klaar zijn voor harde actie”.

Protest tegen flexibele werkweek

De beslissing van de socialistische vakbond om te staken, komt er nadat de regering begin deze maand bekendmaakte dat de arbeidstijden mogelijk zullen worden hervormd. Zo denkt de regering erover na om een einde te maken aan de klassieke 38 urenweek. Het gemeenschappelijk vakbondsfront wil met de betoging protesteren tegen het regeringsbeleid.

Bron: De Standaard (standaard.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen