< Terug naar overzicht

Afwisselend vier dagen op het werk en tien dagen thuis: goed idee?

Nu steeds meer werknemers terugkeren naar het werk zouden werkgevers een rotatiesysteem moeten invoeren waarbij medewerkers vier dagen naar het werk komen en tien dagen thuis zijn. Hierdoor kan een nieuwe piek van coronabesmettingen vermeden worden, adviseert het Britse Adam Smith Institute.

 

Het instituut pleit voor een rotatiesysteem waarmee medewerkers opgedeeld worden in verschillende groepen die afwisselend vier dagen naar het werk komen en tien dagen thuisblijven. De tien dagen thuis bestaan uit een combinatie van thuiswerk en vrije dagen (weekend).

Zo zijn er steeds minder medewerkers aanwezig in het bedrijf en kunnen regels van sociale afstand beter nageleefd worden. Maar ook is het, gezien de incubatietijd van het coronavirus, waarschijnlijker dat werknemers de eerste symptomen vertonen terwijl ze thuis zijn. Op die manier kan de verspreiding van het virus tegengehouden worden en dus een nieuwe piek vermeden worden. Op die manier zou 40 procent van de populatie opnieuw aan de slag kunnen of les volgen waardoor de impact van de lockdown op de economie verkleint.

Het advies is uitgewerkt door Keith Willison, professor Chemische Biologie aan het Imperial College London en Matthew Lesh, onderzoekshoofd van de liberale denktank Adam Smith Institute.

HR-professionals in het Verenigd Koninkrijk reageren gemengd op het voorstel. In een kantooromgeving is dit misschien haalbaar, maar niet in bedrijven die rechtstreeks in contact staan met klanten.

Bron: hrmagazine.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen