< Terug naar overzicht

Afname van de uitzendactiviteit in oktober (wel groei op jaarbasis)

In de maand oktober 2017 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,62 procent ten opzicht van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,27 procent in het arbeiderssegment en met 1,09 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand oktober van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met 2,56 procent optekenen (tegenover +6,78 procent in september 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 3,51 procent in het arbeiderssegment en een toename met 1,20 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 272,8 punten in oktober 2017 tegenover 274,5 punten in september. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

Op maandelijkse basis stellen we dus een lichte daling van de uitzendactiviteit vast in oktober 2017. De jaarlijkse groei blijf echter positief en dit voor zowel het bedienden- als het arbeiderssegment. De groei neemt echter af. “Gezien de voorspellingen inzake BBP en tewerkstelling blijven we optimistisch voor de komende periode”, klinkt het bij Federgon, de federatie van de HR-dienstverleners.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen