< Terug naar overzicht

Afname van de uitzendactiviteit in januari (maar jaarlijkse groei blijft positief)

In de maand januari 2018 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 1,29 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

De afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 0,71 procent in het arbeiderssegment en met 2,09 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand januari van vorig jaar, liet de uitzendsector een stijging met 7,95 procent optekenen (tegenover +9,80 procent in december 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 8,79 procent in het arbeiderssegment en een toename met 6,83 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 116,8 punten in januari 2018 tegenover 118,3 punten de maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

2018 start dus met een lichte daling van de uitzendactiviteit in vergelijking met de vorige maand. De jaarlijkse groei blijft positief en dit zowel in het arbeiderssegment als in het bediendesegment. Gezien de economische groeivooruitzichten en de voorspellingen met betrekking tot de werkgelegenheid, blijft de sector optimistisch voor de komende periode.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen