< Terug naar overzicht

Afname van de uitzendactiviteit in december

In de maand december 2016 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 0,23 procent ten opzichte van november (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze afname is toe te schrijven aan een ongelijke evolutie in de segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid stabiliseerde in het arbeiderssegment en nam af in het bediendesegment 'met 0,54 procent).

In vergelijking met de maand december van het jaar voordien, liet de uitzendsector een globale groei met 4,34 procent optekenen (tegenover +5,91 procent in november 2016). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 6,20 procent in het arbeiderssegment en met 2,02 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 265,6 punten in december 2016 tegenover 266,2 punten in november. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

We moeten ons echter geen zorgen maken over de lichte achteruitgang. “In december 2016 stabiliseert de uitzendactiviteit nagenoeg in vergelijking met november 2016 en dit op een hoog niveau. De groeiverwachtingen voor de komende maanden zijn positief onder invloed van het toegenomen producentenvertrouwen”, aldus de federatie van de HR-dienstverleners.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen