< Terug naar overzicht

Administratieve assistenten ervaren hogere werklast en meer stress door crisis

Een meerderheid van de administratieve assistenten heeft zijn dagelijkse taken zien veranderen door de crisis. Een kleine helft heeft ook moeten inleveren. Toch blijft de jobtevredenheid hoog.

Dat blijkt uit een enquête bij 300 administratieve assistenten door Office Team naar aanleiding van Secretaressedag donderdag 18 april. Meer dan drie vierde (78 procent) van de administratieve assistenten heeft zijn dagelijkse activiteiten zien veranderen sinds het begin van de crisis.

Zo krijgen ze steeds meer projecten die ook sneller moeten opgevolgd worden. Een vierde zegt dat ze zich flexibeler moeten opstellen. Een derde ervaart dan ook een zwaardere werkdruk en meer stress.

Administratieve assistenten maken zich vooral zorgen om de balans tussen werk- en privéleven (58 procent), werkzekerheid (46 procent) en hun verloningspakket (40 procent).

47 procent zegt dat de crisis een invloed heeft op hun verloningspakket. Zo zag 16 procent zijn bonus verdwijnen. Daarnaast wordt er ook bezuinigd op extra vrije tijd en vakantiedagen, alsook op trainingprogramma’s.

Desondanks blijft de jobtevredenheid groot: meer dan 55 procent is nu meer tevreden in zijn job dan voor de crisis. Al zegt toch een derde dat ze nu minder tevreden zijn.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen