< Terug naar overzicht

ACV wint proces tegen VB-militante

De christelijke vakbond ACV heeft over de hele lijn gelijk gekregen in een juridisch conflict met een militante van het vroegere Vlaams Blok (nu Vlaams Belang-VB).

De militante werd uitgesloten als lid van de bediendenbond LBC nadat ze op een verkiezingslijst van het Vlaams Blok kandideerde.

Met de steun van het VB sleepte de militante de vakbond voor de rechter. De rechtbank van eerste aanleg gaf haar gelijk. Het ACV had zijn statuten niet rechtsgeldig gewijzigd om haar uitsluiting mogelijk te maken, luidde het vonnis.

Het Antwerpse hof van beroep heeft eind februari 2011 het eerste vonnis ongedaan gemaakt, omdat de vakbondsstatuten en procedure voor uitsluiting van leden wel correct nageleefd was.

Volgens het hof klopt het dat de standpunten van het VB tegen de vakbond gericht zijn. Wie zich kandidaat stelt voor het VB, schaart zich achter deze standpunten. Het is dan ook logisch dat het ACV en de LBC-NVK de beslissing van hun lid aanstootgevend vonden. En het dus niet onredelijk is dat het lid werd uitgesloten.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen