< Terug naar overzicht

Activa-maatregel uitgebreid: loonkosten kunnen dalen tot onder 10 euro per uur

Om laaggeschoolde jongeren nog sneller aan een eerste job te helpen, breidt federaal minister van Werk Monica De Coninck de Activa-maatregel uit.

Het Activa-plan werd in het voorjaar al eens versterkt. Sinds 1 juli 2013 kunnen jongeren voortaan tot 27 jaar gebruik maken van deze regeling en dit gedurende drie jaar. Voordien kwamen enkel laaggeschoolde jongeren tot 25 jaar in aanmerking en slechts gedurende 15 maanden.

Federaal minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) versoepelt opnieuw de voorwaarden. Laaggeschoolde jongeren komen in aanmerking tot hun 30 jaar en moeten zes maanden werkloos zijn, voordien was dat een jaar.

Een deel van de werkloosheidsuitkering (500 euro) wordt omgezet in een werkuitkering. De werkgever krijgt een bijkomende bijdragevermindering van 500 euro per maand. Zo krijgen jonge werknemers een volwaardig loon dat ook voor de werkgever betaalbaar is.

Dankzij deze maatregel bedraagt de maandelijkse verlaging van de loonkosten voor laaggeschoolde jongeren 1000 euro. De loonkosten per uur dalen in bepaalde gevallen onder de 10 euro, soms zelfs tot 7 euro.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen