< Terug naar overzicht

Actieplan om toekomstige krapte op de arbeidsmarkt op te vangen

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters heeft aan de VDAB gevraagd een actieplan op te stellen om de krapte op de Vlaamse arbeidsmarkt het hoofd te bieden. Er staan steeds meer vacatures open en het aantal werkzoekenden daalt al meer dan 2 jaar. Met drie maatregelen wil de VDAB nu een versnelling hoger schakelen.

De VDAB schuift in een actieplan drie maatregelen naar voren: een versterkte screening en doorverwijzing naar trajecten en opleidingen van de VDAB, meer een beroep doen op de markt voor opleidingen en inzetten op meer mobiele opleidingen.

1. Snellere screening en doorverwijzing

De VDAB zal inzetten op extra capaciteit om de competenties van werkzoekenden sneller in kaart te brengen, zodat ze versneld toegeleid kunnen worden naar het gepaste activerings- of opleidingsinstrument.

2. Meer opleidingen uitbesteden

De VDAB wil ook sneller en meer flexibel opleidingen kunnen aanbieden als daar nood aan is. Werkzoekenden moeten zo snel mogelijk klaargestoomd kunnen worden voor de arbeidsmarkt. Om snel capaciteit aan te spreken en een flexibel aanbod te creëren, zal nog meer samengewerkt worden met private partners.

3. Mobiele opleidingen

Om maximaal resultaten te boeken, wil de VDAB ook nog meer vanuit de klant gaan denken. Daarom zal extra worden ingezet op mobiele opleidingen in de buurt van werkzoekenden én openstaande vacatures. Wie met succes een opleiding volgt, kan zo meteen aan de slag.

De VDAB zal het actieplan in de komende weken verder in detail uitwerken en dan voorleggen aan de raad van bestuur. VDAB-topman Fons Leroy: “De economische conjunctuur is een opportuniteit voor VDAB om zoveel mogelijk werkzoekenden naar de arbeidsmarkt toe te leiden. Om dat te realiseren, zullen we op korte tijd samen met publieke en private partners inzetten op voldoende capaciteit, zodat we sneller werkzoekenden kunnen inschatten en aan de noden van de werkgevers kunnen tegemoetkomen.”

Bron: Persbericht Vlaams minister van Werk Philippe Muyters

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen