< Terug naar overzicht

Actief well-being-beleid als wapen in de ‘oorlog om talent’

Een recordaantal Belgen is langdurig afwezig door een burn-out. Steeds meer mensen moeten langere tijd thuisblijven omdat ze de stress en de hoge werkdruk niet meerr de baas kunnen. Hoog tijd om een actief well-being-beleid te voeren, zo vindt Federgon, de federatie van HR-dienstverleners.

Meer dan ooit moeten bedrijven het talent dat ze in huis hebben, koesteren. Met de juiste gemotiveerde medewerkers zullen bedrijven in de toekomst het verschil kunnen maken. Dit betekent dat bedrijven zullen moeten investeren in hun menselijk kapitaal om ervoor te zorgen dat ze hun medewerkers kunnen houden en kunnen blijven motiveren.

“Bedrijven moeten voor hun welzijnsbeleid kunnen rekenen op een team van professionele partners die garant staan voor een kwalitatieve dienstverlening”, benadrukt Herwig Muyldermans, algemeen directeur van Federgon. “We hebben binnen de federatie een platform opgericht voor leden die zich specialiseren in well-being. Dit platform moet bedrijven de juiste richting wijzen en moet een baken zijn voor organisaties die willen investeren in well-being en op zoek zijn naar de juiste partner. Maar via dit platform willen we ook de hand reiken naar de overheden. De leden van Federgon hebben in de loop van de jaren een grote expertise verworven en zijn dan ook uitstekend geplaatst om oplossingen te bieden voor diverse maatschappelijke uitdagingen.”

“We zetten in op twee fronten”, geeft Herwig Muyldermans aan. “Cruciaal is een focus op preventie. We denken hierbij aan bewustwordingsinitiatieven, maar ook aan concrete preventieve actieplannen. Re-integratie is zeker even belangrijk. Het is van het grootste belang dat personen opnieuw een zinvolle invulling kunnen geven aan hun leven. Ook werkgevers kunnen hierbij een actieve rol spelen.”

“Door te investeren in well-being, kunnen bedrijfsstructuur en individu geharmoniseerd worden. Zo worden stresshaarden weggenomen. Dat leidt tot een grotere jobtevredenheid en een betere gezondheid en welbevinden van de werknemer”, besluit Herwig Muyldermans.

Bron: Federgong (federgon.be)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen