< Terug naar overzicht

ACOD dient stakingsaanzegging van onbepaalde duur in

De socialistische overheidsvakbond ACOD dient een stakingsaanzegging voor onbepaalde duur in. Die zou ingaan vanaf 16 december, de dag na de eerder aangekondigde nationale actiedag.

Met de aanzegging wil de ACOD de druk op de regering houden om het beleid aan te passen inzake het openbaar ambt en de autonome overheidsbedrijven. Het gaat dan om maatregelen inzake het pensioen en het niet vervangen van ambtenaren die met pensioen gaan.

Details over mogelijke acties worden er niet gegeven, maar de aanzegging dekt alle mogelijk acties van de leden. De ACOD is een onderdeel van het ABVV waar het overheidspersoneel is aangesloten. Daaronder vallen niet alleen ambtenaren, maar ook het onderwijs en de spoorwegen. Daarmee is het één van de gewichtigste centrales in het land.

Het indienen van deze stakingsaanzegging betekent nog niet dat er uiteindelijk ook nieuwe acties zullen volgen. Het is een noodzakelijke stap om nog verdere acties binnen de openbare sector te voeren. Bij de openbare diensten is het immers de afspraak dat stakingen op voorhand worden aangekondigd.

De stakingsaanzegging zou ingaan vanaf 16 december (de dag na de geplande nationale actiedag) en geldt voor onbepaalde duur.

Ook ACV-voorzitter Marc Leemans waarschuwt de regering dat de acties zullen blijven duren tot de regering luistert naar de stem van de vakbonden.

Bron: De Morgen/De Standaard/De Tijd/De Redactie

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen