< Terug naar overzicht

Achteruitgang van de uitzendactiviteit in mei

In mei nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid af met 3,28 procent ten opzichte van de vorige maand (op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers).

Deze afname is toe te schrijven aan een negatieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam af met 3,10 procent in het arbeiderssegment en met 3,52 procent in het bediendesegment.

In vergelijking met de maand mei van vorig jaar liet de uitzendsector een stijging met 3,11 procent optekenen (tegenover +11,80 procent in april 2017). Dit cijfer is het resultaat van een toename van de activiteit met 5,60 procent in het arbeiderssegment en een afname met 0,25 procent in het bediendesegment.

De Federgon-index bereikte 265,8 punten in mei 2017 tegenover 274,8 punten in april. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in de maand januari 1995 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

De achteruitgang kan als een loutere kalendercorrectie worden beschouwd. De positieve trend die Federgon heeft waargenomen, houdt aan en wordt ook bevestigd door een toename van de activiteit: 3,11 procent hoger dan een jaar geleden.

Bron: Federgon (federgon.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen