< Terug naar overzicht

Acht op duizend bedrijven keren winstpremie uit in 2019

Dubbel zoveel bedrijven keren in 2019 een winstpremie uit aan hun personeel ten opzichte van een jaar eerder. Een positieve evolutie, maar het gaat nog altijd maar over 8 op de 1000 bedrijven in ons land. Opvallend: 77 procent van de bedrijven die een winstpremie uitkeren zijn kleine ondernemingen. Gemiddeld bedraagt de winstpremie 1585 euro per werknemer.

Sinds 1 januari 2018 beschikken werkgevers over de mogelijkheid om hun werknemers een premie toe te kennen op basis van de gemaakte winst, de winstpremie. In de eerste negen maanden van 2019, is de winstpremie reeds door twee keer zoveel werkgevers toegekend als in het eerste jaar: 8 op de 1000 werkgevers kozen ervoor om hun werknemers op die manier extra te belonen. Dat blijkt uit een analyse van de loongegevens bij meer dan 30.000 werkgevers in Belgiƫ door HR-dienstenbedrijf Acerta.

Vooral kleine ondernemingen met minder dan 20 werknemers (77 procent) kiezen voor de winstpremie. Middelgrote ondernemingen tekenen voor 19 procent van de toekenners en grote ondernemingen voor 4 procent ervan.

Het gemiddelde bedrag van de winstpremies uitgekeerd in 2019 is 1585 euro per werknemer. Dat bedrag is ongeveer gelijkaardig aan wat in 2018 werd toegekend.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen