< Terug naar overzicht

Acht op de tien Belgen heeft toegang tot sociale media op kantoor

Belgische werknemers doen steeds vaker een beroep op sociale media, blogs en fora om professioneel op de hoogte te blijven. Eén op de vijf krijgt op het werk echter geen toegang tot sociale media.

Dat blijkt uit een enquête van Kluwer Opleidingen, waarbij voor de derde keer op rij het gebruik van social media in bedrijven en organisaties werd onderzocht. Aan het onderzoek, uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau iVOX, namen 3312 bedienden en overheidspersoneel deel.

38% van de bevraagden gebruikt sociale media voor zijn werk. 93% gebruikt sociale media voornamelijk om te netwerken, om informatie in te winnen en up-to-date te blijven (beide meer dan 80%).

Ook voor het aantrekken van nieuwe medewerkers worden sociale media volop ingezet (47%). Toch zegt meer dan een derde (36%) van de HR-respondenten sociale media niet te gebruiken voor rekrutering.

De voorkeur gaat daarbij vooral uit naar LinkedIn (83% gebruikt het voor het werk). Twitter hinkt achterop: slechts 31% doet er een beroep op. Ook de bedrijfseigen kanalen, zoals Yammer of Chatter, worden slechts door 28% gebruikt.

Social learning
Eén op de vijf respondenten zegt een voorkeur te hebben voor sociale media, blogs en fora om professioneel up-to-date te blijven. Wellicht speelt ook de opmars van leren via smartphone en tablet een belangrijke rol in de populariteit van social learning. Vooral in het weekend en ’s avonds worden beide toestellen massaal ingezet om bij te blijven.

Sommige bedrijven zijn zich goed bewust van de populariteit van sociale media: terwijl in 2013 nog maar 7,5% van de bedrijven leren via sociale media aanbood, is dat anno 2014 al 16%. Andere werkgevers volgen de trend niet. Meer dan één op de vijf respondenten (22%) zegt namelijk geen toegang te hebben tot sociale media op het werk.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen