< Terug naar overzicht

ABVV schuift opnieuw aan de onderhandelingstafel (en betoogt op 14 maart)

De socialistische vakbond ABVV neemt opnieuw deel aan het sociaal overleg, maar brengt een actieplan mee. De vakbond blijft ongerust over de toekomstplannen van de regering met betrekking tot het systeem van automatische loonindexering.

Het ABVV zegt niet alle antwoorden en noodzakelijke verduidelijkingen te hebben gekregen op zijn vragen. Zo blijft de vakbond verontrust over de toekomstplannen van de regering met betrekking tot ons systeem van automatische indexering van de lonen. Ook blijft het ABVV zich verzetten tegen elke vorm van loonbevriezing en eist het dat de loononderhandelingen op sectoraal vlak gevoerd worden, zeker in die sectoren die het goed doen.

“Om die redenen, ook al nemen we plaats aan de onderhandelingstafel, zal het ABVV in de loop van de maand maart een actieplan voorstellen en dit op korte, middellange en lange termijn. Dit plan zal indien nodig geactiveerd worden”, luidt het in een persbericht.

“Er is geen sprake van fataliteit. Er bestaan wel degelijk oplossingen, namelijk via een rechtvaardiger en progressieve fiscaliteit”, aldus het ABVV.

Op 14 maart zal het ABVV in ieder geval mobiliseren naar aanleiding van de Europese Top, want ook de Europese beslissingen bepalen de richting die onze overheden inslaan.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen