< Terug naar overzicht

ABVV organiseert nationale staking begin februari

De socialistische vakbond ABVV maakt zich op om in de eerste week van februari een nationale staking te houden tegen het “asociale” regeringsbeleid.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw en zijn Franstalige nummer twee Robert Vertenueil leggen aan het federaal comité van de socialistische vakbond een actieplan voor tegen het “asociale” beleid van de federale regering-Michel. Daarin gaat het onder meer over de (reeds aangekondigde) nationale betoging tegen het pensioenbeleid. Die manifestatie vindt volgende week dinsdag 19 december plaats in Brussel.

Maar daar zal het allicht niet bij blijven, blijkt uit interne ABVV-nota’s die De Standaard kon inkijken. De ABVV-top stelt een algemene stakingsdag voor begin februari. Met die staking willen De Leeuw en Vertenueil naar eigen zeggen “de grote ondernemingen onder druk zetten omdat die in dit land de wetten voorschrijven.”

Pas op de volgende vergadering van het federaal comité, op 23 januari 2018, valt er een definitieve beslissing. In dat comité zitten alle regionale vakbondsleiders plus de topmannen van de beroepscentrales. Voorzitter De Leeuw zegt in zijn actievoorstel “maximaal te streven naar een stakingsactie in gemeenschappelijk vakbondsfront”, dus met het christelijke ACV en de liberale ACLVB.

Bron: De Standaard (standaard.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen