< Terug naar overzicht

Aantrekkingskracht zorgberoepen: het ziet er niet goed uit

In tijden van crisis daalt de werkgeversaantrekkelijkheid van bedrijven. Dit geldt ook opgaat voor beroepen. Zorgberoepen worden erger getroffen door de coronacrisis dan niet-zorgberoepen. Bij zeven van de tien zorgberoepen bedraagt de daling inzake aantrekkelijkheid ten minste 10 procent, volgens een recente studie. Bij de niet-zorgberoepen is dat slechts één op tien. Dit blijft dus meer dan een beke een probleem voor de zorgsector en de volksgezondheid. Ondanks de beloofde loonsverhogingen, bonussen en ‘meer handen’.

Volgens Randstad Research is de voorbije twee jaar de aantrekkelijkheid van beroepen duidelijk afgenomen. Van de 20 geselecteerde beroepen (tien zorg- en tien niet-zorgberoepen) kon geen enkel beroep een positieve ontwikkeling laten optekenen. De tien weerhouden zorgberoepen kennen een daling inzake aantrekkelijkheid van gemiddeld 12,1 procent. Bij de niet-zorgberoepen bedroeg de daling gemiddeld 7 procent.

De beroepen die het sterkst daalden zijn farmacoloog (24 procent), apotheker(es) (17 procent), professor (16 procent), vroedkundige (16 procent), verpleegkundige en dokter (beide 13 procent). Ook andere zorgberoepen zoals chirurg (12 procent) en bejaardenverzorg(st)er (10 procent) dalen sterk.

De trend is heel duidelijk. Alle geselecteerde beroepen zijn in 2020 minder aantrekkelijk dan in 2018. Omdat de aantrekkelijkheid van een beroep niet snel wijzigt, is er een grote aanwijzing dat deze daling er is gekomen onder invloed van de coronapandemie en de eerste lockdown.

Waarom vindt men een bepaald beroep al dan niet aantrekkelijk? De respondenten konden
1000 punten verdelen over 15 verschillende bouwstenen. De coronapandemie heeft er niet voor gezorgd dat de Belgische werknemers op dit vlak andere voorkeuren hebben ontwikkeld: een aantrekkelijk loon, een goed evenwicht werk-privé, goede arbeidsomstandigheden, werkzekerheid en afwisseling vormen net zoals in 2011 en 2018 de top vijf.

De evolutie bij de bouwstenen per beroep geeft een genuanceerder beeld. De dalende aantrekkelijkheid van beroepen hangt blijkbaar sterk samen met de afgenomen aantrekkelijkheid van de arbeidsomstandigheden, het loon en het evenwicht werk-privé. Zowel bij zorg als niet-zorgberoepen is er voor deze bouwstenen een gemiddelde daling. Alleen voor de bouwsteen arbeidsomstandigheden is deze meer uitgesproken bij de zorgberoepen.

Twee bouwstenen laten zelfs een positieve evolutie zien. Zowel voor afwisseling als voor uitdaging scoren beroepen nu gemiddeld beter dan twee jaar geleden. Ook in deze is er weinig verschil tussen zorg en niet-zorgberoepen. Maar de stijging van de aantrekkelijkheid van deze bouwstenen was niet voldoende om de globale aantrekkelijkheid van de onderzochte beroepen te verbeteren.
Het feit dat het imago van zorgberoepen sterker heeft geleden onder de coronacrisis dan niet-zorgberoepen is, gezien hun maatschappelijk belang, een reden voor bezorgdheid, aldus de onderzoekers. Vooral de arbeidsomstandigheden zijn hiervoor verantwoordelijk. Met een extra bonus alleen zal dit wellicht niet kunnen verholpen worden.

Bron: Randstad Research

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen