< Terug naar overzicht

Aantrekkende arbeidsmarkt: de grootste uitdaging voor HR in 2016

Wie in 2016 nieuwe medewerkers wil aanwerven, zal zijn uiterste best moeten doen. Sollicitanten zijn zich immers meer bewust van hun eigen marktwaarde door de aantrekkende economie en toenemende vraag naar specialisten.

Na enkele mindere economische jaren, herleeft de economie. Dat is duidelijk merkbaar op de arbeidsmarkt: werknemers die door de jobonzekerheid de voorbije jaren bij dezelfde werkgever bleven, zetten nu massaal de stap naar een nieuwe werkgever. De juiste kandidaat selecteren én deze weten te binden aan de organisatie, zijn dan ook dé uitdagingen voor HR in 2016. Dat blijkt uit de ‘Global Salary Survey 2016’ van het rekruterings- en selectiekantoor Robert Walters.

De vraag naar talentvolle professionals stijgt, waardoor deze werknemers slechts kort op de markt zullen zijn. Ze krijgen sneller contracten aangeboden en hebben vaker dan voorheen meerdere opties. Je moet er niet alleen een ‘snel en foutloos’ recruitmentproces op nahouden, maar ook ‘unieke manieren vinden om de organisatie aan kandidaten te verkopen’, zo tipt het jaarlijkse onderzoek.

Wil jij degene zijn die het toptalent binnenhaalt? Zet dan zwaarder in op opleiding en ontwikkeling, de werk-privébalans en flexibiliteit. Daarmee kun je talent binnenhalen én houden. Het is ook goed om alvast enkele nieuwe collega's te werven. Als gevolg van de beweging op de arbeidsmarkt, zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken, de komende jaren aanzienlijk stijgen.

Bron: Robert Walters (robertwalters.be) en P&Oactueel (penoactueel.nl)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen