< Terug naar overzicht

Aantal werklozen in eurozone blijft stijgen

De werkloosheidsgraad in de eurozone is in mei gestegen tot 12,1 procent. Dat is een nieuw record. De werkloosheidsgraad in de hele Europese Unie is de voorbije vier maanden blijven hangen op 10,9 procent. Vooral het aantal jongeren zonder werk blijft stijgen.

Dat blijkt uit cijfers die het Europese bureau voor statistiek Eurostat bekendmaakte. In mei waren er 26,4 miljoen werkloze Europeanen, van wie 19,2 miljoen in de eurozone. In vergelijking met een jaar geleden steeg de werkloosheid in de eurozone van 11,3 procent naar 12,1 procent. In de Europese Unie steeg de werkloosheid in dezelfde periode van 10,4 procent naar 10,9 procent.

Oostenrijk (4,7 procent), Duitsland (5,3 procent) en Luxemburg (5,7 procent) kennen de laagste werkloosheidsgraad.

Spanje (26,9 procent) en Griekenland (26,8 procent) torsen de hoogste werkloosheidsgraad.

Belgiƫ blijft met een werkloosheidsgraad van 8,6 procent onder het Europees gemiddelde.

Ook het aantal werkloze jongeren blijft stijgen. In mei 2013 was 23,8 procent van de jongeren in de eurozone werkloos. In de voltallige Europese Unie ligt de werkloosheidsgraad op 23 procent. Een jaar geleden was dit respectievelijk 23 procent en 22,8 procent.

Vooral in Griekenland (59,2 procent), Spanje (56,5 procent) en Portugal (42,1 procent) hebben jongeren het extreem moeilijk op de arbeidsmarkt.

Bron: Eurostat

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen