< Terug naar overzicht

Aantal Vlaamse jonge werkzoekenden daalt met 4%

Eind september telde Vlaanderen 242.084 werkzoekenden of 2,3% meer dan een jaar geleden. De toename van het aantal werkzoekenden vertraagt sinds begin dit jaar wel maand na maand.

Dat maakte Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) bekend. Eind september telde Vlaanderen 242.084 werkzoekenden. Dat zijn er 5409 of 2,3% meer dan vorig jaar. De toename van het aantal werkzoekenden verkleint wel maand na maand. Terwijl het stijgingsritme in januari nog 11,3% bedroeg, is dat in september gedaald tot 2,3%.

Het tragere groeiritme is vooral te wijten aan een daling van de jeugdwerkloosheid met 4,1%. In de middenleeftijd, daarentegen, groeit de groep werkzoekenden met 2,4%. De 50-plussers kennen de grootste toename van het aantal werkzoekende (9%), maar dit is grotendeels te wijten aan het optrekken van de leeftijdsgrens voor een maxi-vrijstelling tot 60 jaar.

Het aantal mannelijke werkzoekenden (2,7%) steeg meer dan het aantal vrouwelijke (1,9%).

Ook het aantal kortdurende werkzoekenden (minder dan een jaar) daalde met 2,6%. Terwijl het aantal langdurig werkzoekenden (meer dan twee jaar) met 10,9% steeg.

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen