< Terug naar overzicht

Aantal vacatures gestegen in oktober

In oktober 2014 ontving de VDAB 23.512 vacatures. Dat is 3,7% meer dan in oktober 2013. De voorbije twaalf maanden werden 249.579 jobs ontvangen of 12,3% meer dan de twaalf maanden voordien. Het over twaalf maanden gecumuleerd aantal vacatures zit nog altijd in een stijgende trend.

Dat blijkt uit cijfers die de VDAB bekendmaakte. In oktober 2014 ontving VDAB 23.512 vacatures, dat is 3,7% meer dan in oktober 2013. De voorbije twaalf maanden ontving VDAB 249.579 jobs, dat zijn er 12,3% meer dan de twaalf maanden voordien.

In 40% van de vacatures worden geen of nauwelijks diplomavereisten gesteld, maar zijn ervaring of competenties meestal belangrijker. Voor middengeschoolden is de stijging van het aantal vacatures het grootst.

De voorbije twaalf maanden steeg vooral het aantal vacatures in de sector ‘informatica, media en telecom’ (36,4%). Maar ook in industriële sectoren zoals ‘energie, water en afvalverwerking’, chemie, ‘grafische nijverheid, papier en karton’ en metaal steeg het aantal vacatures.

De laatste twaalf maanden kwamen er vanuit de dienstverlenende, financiële en bouwsector minder vacatures.

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen