< Terug naar overzicht

Aantal vacatures blijft toenemen

In maart 2016 werden 19.347 vacatures rechtstreeks gemeld aan de VDAB in het 'normaal economisch circuit zonder uitzendopdrachten' (NECzU, exclusief vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 20,4 procent meer dan in maart 2015.

Het gecumuleerd aantal ontvangen vacatures over de laatste twaalf maanden is 189.731, een stijging van 17,3 procent in vergelijking met de twaalf maanden voordien (april 2014 – maart 2015). Vorige maand zagen we een verschil van +17,0 procent, de maand daarvoor was het +14,0 procent en in december 2015 +12,7 procent. Het aantal vacatures bij de VDAB blijft dus stijgen.

In het lijstje van de tien sectoren die de meeste vacatures gemeld hebben, zijn de sterkste stijgers over de voorbije twaalf maanden de sectoren ‘informatica, media en telecom’, ‘bouw’ en ‘gezondheidszorg’. Zij stijgen elk met meer dan 25 procent. De andere grote sectoren groeien ook wel, maar het stijgingspercentage blijft hier (behalve bij oOpenbare besturen’) onder het gemiddelde (17,3 procent).

Bron: VDAB (vdab.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen